(ВІДЕО) День захисту дітей – малеча у захваті від прикордонників

НАЗАД
01 червня 2021 15:20

З нагоди свята охоронці кордону долучилися до всеукраїнських заходів, присвячених вихованню підростаючого покоління.

На Софійській площі у середмісті Києва військовослужбовці Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» та 10-го Окремого загону оперативного реагування ДОЗОР знайомили дітлахів із пристроями прикордонного контролю. Школярі, які вже отримали ID-картки, мали можливість роздивитися різні ступені захисту своїх документів, а ще увазі дітей представили підроблений паспорт, який вони досліджували як справжні експерти з підробок. На експозиції прикордонного спецпідрозділу хлопці та дівчата охоче міряли на себе бронежилети та каски, роздивлялися з середини бронемобіль, робили яскраві світлини на квадроциклі.

Безперечно, зіркою свята став прикордонний пес Веніамін породи джек-рассел-тер’єр, натренований на пошук наркотиків. Раз за разом чотирилапий помічник прикордонників виявляв в умовному багажі пасажирів схованки з примірниками речовин викликаючи щире захоплення та гучні оплески дітвори.

Прикордонники Житомирського загону разом з іншими силовими структурами Житомирщини вітали дітлахів зі святом у парку на Замковій Горі. Особливу зацікавленість у дітлахів викликав огляд та ознайомлення з безпілотним літальним авіаційним комплексом. Мабуть, цієї миті кожен із хлопчаків додав до переліку дитячих мрій ще одну – стати оператором прикордонного безпілотника.

У Сєвєродонецьку, зважаючи на погодні умови, локації з нагоди свята прикордонники облаштували у Льодовому палаці спорту. Розпізнати охоронців рубежу серед інших правоохоронців малятам допоміг справжній прикордонний стовп. Тут дітвора з цікавістю розглядала оптичні прилади, озброєння та спорядження. Здебільшого допитливі погляди дітлахів були прикуті до тепловізора.

У Львові масштабне дитяче свято розпочалося на площі перед Львівським національним університетом ім. І. Франка. Тут для юних відвідувачів відкрилися більше десяти «зон активності», у кожній з яких дітлахи та їхні батьки знайомляться з діяльністю правоохоронців різних підрозділів. Прикордонну експозицію представили військовослужбовці та їхні чотирилапі помічники з Кінологічного навчального центру Держприкордонслужби, а також Прикордонної комендатури швидкого реагування та Львівського прикордонного загону.

Прикордонники Одеського загону з нагоди свята відзняли зворушливий кліп про радість дитинства та почуття дітей, коли поруч з ними мама і тато.

Святкові локації працюватимуть до вечора, тож якщо ви ще не встигли їх відвідати – мерщій беріть свою малечу і ласкаво просимо, як показують ранкові активності – діти у захваті від прикордонників.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси